Tijdlijn
Direct contact of meer informatie?

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Bel: 0487 - 52 12 65
--- of mail ons ---

Tijdlijn

De geschiedenis van de Arend dateert uit het jaar 1899. In dit jaar werd aan de heer en mevrouw Melsen-Verploegen een schenkvergunning verleend door de toenmalige Gemeente Ewijk. De heer en mevrouw Melsen-Verploegen mochten met deze vergunning dranken gaan verkopen in het voorhuis van het pand, later werd dit een café.

De heer en mevrouw Melsen-Verploegen - ca. 1899


Archiefbeeld van Winssen, met rechts de Arend en in de verte de oude Kerktoren – ca. 1900

Pas later, in het jaar 1920, werd de eerste Tromp uitbater van de Arend. Een dochter van Jan Melsen trouwde met Piet Tromp en zij namen het bedrijf weer over van haar ouders. De tweede generatie was een feit en het pand aan de Notaris Roesstraat kreeg de naam ‘Café Tromp’.


De heer en mevrouw Tromp-Melsen – ca. 1920

 

Archiefbeeld gezien vanaf de straat, transport via paard en wagen – ca. 1930

In het jaar 1958 nam Jan, de oudste zoon van Piet Tromp, het stokje over samen met zijn vrouw Lenie Bruisten. Het café werd voortgezet en daaruit ontstond meer en meer bedrijvigheid.


Jan Tromp en Lenie Bruisten - 1958

 Zo werd het café uitgebreid met onder andere zalen, catering, een benzinepomp, slijterij, taxi- en rouwvervoer, autoverhuur en eiertransport.


Bedrijvigheid alom – Jan (links) met zijn broer Wim (rechts)

 

Een oud visitekaartje met de benzinepomp – ca. 1960


Smetteloos witte schorten en veel plezier – ca. 1965


Een archiefbeeld van het pand met een afgebrand achterhuis - eind jaren ‘70

Op 1 januari 1987 nemen Hubert en Annet Tromp-Kramer het café over van Hubert zijn vader Jan. Er werd afstand gedaan van onder andere het café, de bezinepomp, de slijterij en het eiertransport. Pieter, de oudste zoon van Jan ging verder met taxi- en rouwvervoer. Hubert en Annet legden de focus op het verzorgen van feesten en partijen en catering. 


Een archiefbeeld van het pand – ca. 1995

 Op 1 mei 2009 was het jaartal 1899 inmiddels 110 jaar terug, dit jubileum werd gedurende twee dagen uitgebreid en feestelijk gevierd in de vorm van een Proeverij.

Annet en Hubert in 2009 als trotse eigenaren van de Arend.
 

Begin 2014 zijn Hubert en Annet op zoek naar een nieuwe uitdaging en versterking van hun bedrijf. Via een wederzijds contact komt Hubert in gesprek met Marcel Melsen, eigenaar van Zout en Peper Catering in Druten. Marcel wilde als zelfstandig ondernemer stoppen met zijn cateringbedrijf. Dit was een mooie kans voor Hubert en Annet om hun bedrijf te versterken. Uiteindelijk leidde dat op 1 juni 2014 officieel tot de overname van Zout & Peper Catering.  
 


Sinds 1 januari 2018 is zoon Huub als 5e generatie mede eigenaar geworden van Gasterij de Arend.

De naam 'de Arend' werd gekocht voor 2 borreltjes van uitbater Kobus Hol
ca. 1958
Waarom Gasterij De Arend?
  • Persoonlijke benadering
  • 120 jaar ervaring in gastvrijheid
  • Hoge kwaliteit, ook bij u thuis
  • Organiseren zit ons in het bloed
  • Gastvrij maatwerk
  • Professionele invulling
  • Centrale ligging